ES aktualijos, Renginiai

Prisijunk prie „Žemės valandos“ ir laimėk prizus

Kviečiame Jus ar Jūsų organizaciją, bendruomenę, draugus tapti pasaulinės aplinkosaugos iniciatyvos „Žemės valanda“ dalimi ir laimėti koordinatorių Susivienijimo Žali.LT, bei parnerių – Europos Komisijos Atstovybės Lietuvoje įsteigtus prizus.

„Žemės valanda“ pirmą kartą pasaulyje paminėta 2007 metais Sidnėjuje, kuomet 2,2 milijonai žmonių valandai išjungė šviesą. Šie žmonės leido Žemei atsikvėpti ir paskleidė idėją apie būtinybę kovoti su klimato kaita. Ši iniciatyva vėliau išplito visame pasaulyje. Šiandien joje dalyvauja daugiau nei 170 šalių.

Tiek pavieniai aktyvūs piliečiai, tiek įvairios organizacijos, bendruomenės ar institucijos gali dalyvauti ir išreikšti susirūpinimą planetos ateitimi. Kovo 25 d. nuo 20:30 iki 21:30 visi norintys kviečiami vienai valandai išjungti šviesas ir organizuoti renginius klimato kaitos tema.

IKI KOVO 27 d. siųskite savo organizuojamo renginio, iniciatyvos, skirtos „Žemės valandos“ minėjimui, aprašymą ir nuotraukas. Jas patalpinsime Susivienijimo Žali.Lt facebook paskyroje – www.facebook.com/progresyvus. Iki kovo 31 d. renginiai varžysis tarpusavyje ir balandžio pradžioje susumavus komisijos ir facebook vartotojų balsus („patinka“ paspaudimus) bus išrinkti nugalėtojai.

Dalyvaujantys asmenys ir organizatoriai komisijos bus vertinami pagal šiuos kriterijus: iniciatyvos atitikimas „Žemės valandos“ temai, originalumas ir sudomintų žmonių skaičius. Konkurse gali dalyvauti pavieniai asmenys, žmonių grupės, nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, švietimo ir kultūros, sporto įstaigos, įmonės! Prizinis akcijos fondas – 400 eurų. Komisijos ir facebook vartotojų balsų svoris yra lygus – 50 ir 50 proc.

Atkreipiame dėmesį, kad Vilniuje žvakių šviesų akciją Katedros aikštėje organizuoja Susivienijimas Žali.LT. Dėl šios priežasties Vilniuje rengiamų renginių organizatoriai negalės laimėti prizų.

Renginių, iniciatyvų nuotraukas ir trumpą aprašymą siųskite mums elektroniniu adresu zemesvalanda@gmail.com .

P.S. Norintiems sužinoti daugiau apie klimato kaitą, kviečiame dalyvauti kovo 22 d. organizuojamoje konferencijoje Kova su klimato kaita: dabarties iššūkiai ir perspektyvos. Konferencijos programa pridedama. Taip pat informaciją apie renginį galite rasti Facebook’e – https://www.facebook.com/events/422165061451389/