Renginiai, Utenos EDIC naujienos

Ei! Kviečiame švęsti Europos dieną!

Kaip ir kasmet, gegužės 9-ąją dieną, 17.30 val., informacijos centras Europe Direct Utena kviečia visus uteniškius ir miesto svečius minėti Europos dieną, kuri vyks Utenos kultūros centro kieme.

Labai smagu, jog šiais metais kartu Europos dieną švęs ir miesto gimnazistai: Utenos A. Šapokos gimnazijos šokių grupė „Argo“ (vadovė Liudmila Gudaitienė) ir pučiamųjų instrumentų orkestras „Cinkas“, (vadovas Vytautas Latonas), Utenos Dauniškio gimnazijos klasių „Chorų karų“ konkurso laureatai bei merginų šokių grupė „DiaDance“ (vadovė Diana Kaziūnienė).

Turėsime ir svečių – improvizacijos teatras KITAS KAMPAS, kuris ieško žiūrovų. Vienintelė ir pagrindinė sąlyga visiems kandidatams – juos turi vežti humoras. „Kito kampo“ aktoriai ruošia „Gero humoro dozę“. Trumpai sakant, tai reiškia, kad teatre jūs: juoksitės, kikensite, žvengsite, raudonuosite, lankstysitės, stebėsitės, trypsite kojomis ir verksite… iš juoko! Tai dar ne viskas. Improvizacijų šou aktoriai niekada neparuošia iš anksto, tad scenoje jie įgyvendins pačius netikėčiausius jūsų, savo žiūrovų, pasiūlymus ir improvizuos kartu su jumis. Tai bus vienintelė, unikali, niekada ir niekur nerodyta „Gero humoro dozė“. Susitikime dalyvaus aktoriai: Audrius Bružas, Balys Latėnas, Marius Čižauskas, Dmitrij Golovanov.

Taip pat jūsų lauks Atvira kūrybinė erdvė POKŠT su iniciatyva „Be sienų“, viktorinos, konkursai ir kitos pramogos. Eurodesk atstovybė Utenoje žada informacinę sesiją „Susikrauk galimybių lagaminą vasarai!“. Jos metu kalbėsime apie Europos Sąjungos siūlomas galimybes, ką galima veikti vasarą. Sesijos metu kvies jaunus žmones griebti paruoštus šabloninius simbolinius lagaminus ir į juos „krauti bagažą“ – kiekvienam labiausiai patinkančius pasiūlymus, pasižymėti įdomiausias veiklas ar siūlomas programas. Susikūrę lagaminus bus kviečiami jais dalintis su kitais, fotografuotis, self‘intis, hashtag‘inti #DalinkisVasara #ŽinauViską #EuroposDiena #UtenosJaunimas ir kelti į socialinius tinklus. Taip padariusieji bus apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis. Renginį ves Linas Bražionis ir Jurgita Gudelienė. Kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę kviečia visus švęsti. Ateikite! Bus linksma!

Renginio partneriai: Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, Utenos kultūros centras, Utenos rajono savivaldybė, Utenos Radijas, Utenos A. Šapokos gimnazija, Utenos Dauniškio gimnazijos ir Atvira kūrybinė erdvė POKŠT, Eurodesk Lietuva.

Geguz  9 d.