Renginiai, Utenos EDIC naujienos

Diskusija „Europos Sąjunga iššūkių akivaizdoje: karai, terorizmas, migracija ir naujieji nacionalizmai“

100_8476

 

 

Gruodžio 7 d. Europe Direct Utena informacijos centras uteniškius kvietė į susitikimą – diskusiją „Europos Sąjunga iššūkių akivaizdoje: karai, terorizmas, migracija ir naujieji nacionalizmai“, kurią vedė žurnalo „Naujasis Židinys-Aidai“ direktorius Laurynas Peluritis ir Vilniaus politikos analizės instituto Europos saugumo programos direktorius Simas Čelutka.

Diskusijos metu buvo kalbėta apie vis didėjantį emigracijos srautą iš Lietuvos, terorizmo išpuolius Europoje, greta ES sienų vykstančius karinius konfliktus (Ukraina, Sirija), apie Europos sąjungos vienybės problemą, kada kiekviena šalis sprendžia ir iškelia tik jai svarbias problemas, Lietuvos vaidmenį ES kontekste. Daug klausimų kėlė ar Lietuva tikslingai panaudoja ES paramą.

Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto doktorantas Laurynas Peluritis kalbėjo apie Brexit problemas, įvykius Katalonijoje, pabėgėlių ir imigracijos krizes. Pagrindinės jo domėjimosi sritys yra intelektualinė istorija, politinė filosofija ir Lietuvos filosofijos istorija. Reguliariai straipsnius rašantis apie Lietuvos informacinę aplinką, Ukrainos demokratizacijos procesus, Vidurio ir Rytų Europos aktualijas, anti-ES ir anti-NATO naratyvus Simas Čelutka diskusijos metu skatino atkreipti dėmesį į informacijos sklaidą, Rusijos kurstomus informacinius -propagandinius (ir ne tik) karus.