ES aktualijos

Dalyvauk Europos Sąjungos iniciatyvoje „DiscoverEU“, pagal kurią apie 15 000 jaunuolių šiai vasarai gaus daugkartinį kelionės bilietą!

DiscoverEU


Kas yra DiscoverEU?

Tau 18 metų? Traukia nuotykiai? Jei taip, renkis pasižvalgyti po Europą – dalyvauk Europos Sąjungos iniciatyvoje DiscoverEU, pagal kurią apie 15 000 jaunuolių šiai vasarai gaus daugkartinį kelionės bilietą.

Džiaukis judėjimo laisve, pamatyk, kokia įvairi yra Europa, kokia turtinga jos kultūra, susirask naujų draugų ir geriau pažink save.

O kadangi 2018-ieji yra Europos kultūros paveldo metai, kelionė bus dar įspūdingesnė! Europoje vyksta daugybė renginių, skirtų fantastiškam mūsų kultūros paveldui.

Pagrindinė transporto priemonė bus traukinys. Tai reiškia, kad tavo akį džiugins patys įvairiausi mūsų žemyno miestai ir nenusakomo grožio peizažai.

Kad būtų lengviau pasiekti ir nuošalesnius kampelius, su daugkartiniu bilietu taip pat bus galima vykti autobusais ar keltais. Išimtiniais atvejais ir nesant kitų galimybių, bus galima keliauti lėktuvu. Tokiu būdu šia iniciatyva galės pasinaudoti ir atokių vietovių ar salų jaunimas.

 

Kas gali teikti paraiškas?

Paraišką gali teikti, jeigu atitinki šiuos kriterijus:

  • 2018 m. liepos 1 d. tau yra sukakę 18 metų (gimei tarp 1999 m. liepos 2 d. ir 2000 m. liepos 1 d. imtinai),
  • turi vienos iš 28 Europos Sąjungos valstybių narių pilietybę,
  • internetinėje paraiškos formoje nurodai savo asmens tapatybės kortelės arba paso numerį,
  • pradėsi kelionę vienoje iš 28 ES valstybių narių,
  • ketini leistis į kelionę tarp 2018 m. liepos 9 d. ir rugsėjo 30 d.,
  • tavo kelionės trukmė bus nuo 1 iki 30 dienų imtinai,
  • ketini aplankyti ne mažiau kaip 1 ir ne daugiau kaip 4 kitas ES šalis,
  • sutiktum tapti iniciatyvos DiscoverEU ambasadoriumi.

Jeigu atitinki šiuos kriterijus, gali teikti paraišką internetu.

Galima teikti individualią arba grupinę (ne daugiau kaip 5 asmenų) paraišką. Jeigu teikiama grupinė paraiška, reikia paskirti grupės vadovą. Grupės vadovas užpildo paraiškos formą ir atsako į viktorinos klausimus ir papildomą klausimą. Pateikęs paraišką grupės vadovas gaus kodą, kurį turės pranešti kitiems grupės nariams, kad jie galėtų užsiregistruoti. Naudodamiesi grupės vadovo praneštu kodu grupės nariai galės užsiregistruoti internetu ir įrašyti savo asmens duomenis. Visi grupės nariai turi būti 18 metų amžiaus.

 

Kada ir kaip teikti paraišką?

Paraiškas bus galima teikti internetu nuo 2018 m. birželio 12 d. 12.00 val. (Vidurio Europos laiku, 13.00 val. Lietuvos laiku) iki birželio 26 d. 12.00 val. (Vidurio Europos laiku, 13.00 val. Lietuvos laiku). Pirmiausia reikės nurodyti savo asmens duomenis ir pateikti daugiau informacijos apie planuojamą kelionę. Paskui reikės atsakyti į 5 viktorinos klausimus  Europos kultūros paveldo metų (2018 m.) ir jaunimui skirtų ES jaunimo iniciatyvų temomis. Galiausiai reikės atsakyti į papildomą klausimą, kuris padės Europos Komisijai vertinti kandidatus, jeigu bus gauta labai daug paraiškų. Atrinkti dalyviai turės leistis į kelionę tarp 2018 m. liepos 9 d. ir rugsėjo 30 d.

 

Daugiau informacijos https://europa.eu/youth/discovereu_lt