Renginiai, Utenos EDIC naujienos

L. Kojalos knygos „Europa?“ pristatymas

Balandžio 12 d. A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje viešėjo Rytų Europos studijų centro direktorius Linas Kojala, kuris pristatė savo knygą  „Europa?“ – pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį“, kartu svečiavosi politologas, žurnalistas Vladimiras Laučius.

Susitikimo metu L. Kojala pristatė savo knygą „Europa?“, kuria, kaip rašoma leidinio anotacijoje, siekiama parodyti, kad Europa yra gyvas organizmas, jame veikia žmonės, – tie, kurie po karo pradėjo vienyti Europą, kurie sprendžia didžiausias problemas, kurie ir Lietuvai atvėrė duris į Europos valstybių šeimą.

                                   kojala1                                             kojala2

Keliaudamas į Berlyną, Briuselį, Londoną, Bostoną, Vašingtoną ir kitus miestus, knygos autorius kalbino per trisdešimt žymiausių politikų, diplomatų ir ekspertų. Tarp jo pašnekovų – buvę didžiųjų Europos valstybių ir Lietuvos politiniai lyderiai, ambasadoriai, ekspertai. Asmenys, pokalbiais Nidos kopų apsuptyje, netikėtais telefono skambučiais vidurnaktį ir diplomatinį protokolą pažeidžiančiomis audringomis diskusijomis prisidėję prie Europos suvienijimo.

Į šią knygą sugulė įdomiausios diskusijos apie Europos idėjos istoriją, Lietuvos kelią į ES, taip pat – šiandien ES kamuojančias migracijos, Jungtinės Karalystės išstojimo, saugumo, finansinio netikrumo problemas.

Renginio metu kalbėta apie įvairias šiandienos politines aktualijas, svečiai diskutavo su bibliotekos lankytojais.