Utenos EDIC naujienos

Lietuvoje veiklą pradeda devyni nauji Europos informacijos centrai „Europe Direct“

Gegužės 1 d. devyniuose Lietuvos miestuose veiklą pradėjo naujos kartos informacijos centrai „Europe Direct“. Jie veiks Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje ir Visagine. Visoje Europos Sąjungoje veiklą vykdys 424 tokie informacijos centrai.

Europe Direct Utena centras, įsikūręs Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, pristatys Europos Sąjungą, jos politiką ir vertybes visuose Europos kampeliuose. Jie padės palaikyti svarbų ES institucijų ir piliečių ryšį ir atskleisti, kaip Europa kovoja su COVID-19 pandemija, kaip, įgyvendindama programą „NextGenerationEU“ ir siekdama žaliosios ir skaitmeninės pertvarkos, skatina ekonomikos atsigavimą. Naujasis „Europe Direct“ tinklas reguliariai teiks objektyvią informaciją Europos klausimais ir kartu diskutuos su piliečiais apie Europos Sąjungos padėtį ir ateitį.

Europe Direct Utena, kaip ir kitų tinklo centrų, vaidmuo ir įgaliojimai 2021 metais buvo modernizuoti, atsižvelgiant į ankstesnes kartas. Naujos kartos centrai organizuos piliečių dialogus bei įvairius dalyvaujamuosius renginius, kaip antai Konferencija dėl Europos ateities, ir prisidės prie Europos viešosios erdvės plėtojimo. Jie teiks vietos žiniasklaidai aktualią informaciją apie ES politiką ir prioritetus, įtrauks ją į savo veiklą ir padės Europos Komisijai stebėti su ES politika susijusius vietos aspektus. Naujieji centrai taip pat skatins aktyvų Europos pilietiškumą mokyklose ir koordinuos veiklą su kitais ES tinklais regionuose ir vietiniais komunikacijos partneriais, taip užtikrinant lengvesnę prieigą prie informacijos piliečiams, organizacijoms bei įmonėms.

Lietuvoje veikiantys informacijos centrai „Europe Direct“ glaudžiai bendradarbiauja su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje ir Europos Parlamento biuru Lietuvoje.

Visa informacijos centrų „Europe Direct“ veikla joje dalyvaujantiems piliečiams yra nemokama.

Šiame puslapyje https://eudirect.lt/ esančiame interaktyviame žemėlapyje galite susirasti Jums artimiausią „Europe Direct“ centrą Lietuvoje.

thumbnail_Eka_profilio_nuotrauka_Utena