Renginiai, Utenos EDIC naujienos

Ateitis tavo rankose! Diskusija apie sveikatą ateities Europoje | Utena

Dalyvaukite diskusijoje apie Europos Sąjungos sveikatos apsaugos ateitį Utenoje!

Sveikatos[1]  priežiūra, gerovė ir sveikas gyvenimo būdas mums gyvybiškai svarbūs. Koronaviruso pandemija atskleidė, kad Europa turi bendradarbiauti saugant europiečių sveikatą. Nors už šią sritį pirmiausia atsakingos nacionalinės vyriausybės, ES sveikatos politika gali paremti ir sustiprinti nacionalinius veiksmus.

Ko Europą išmokė pandemijos valdymas? Koks yra sveikesnės ateities receptas ateities Europai? Kaip geriau pasiruošti atremti ateities iššūkius? Ar pakankamai bendradarbiavome užtikrinant vakcinas visiems europiečiams? Kam Europos ateityje turėtų būti skirta pirmenybė sveikatos apsaugos politikoje?

Kviečiame dalyvauti diskusijoje apie Europos Sąjungos sveikatos apsaugos ateitį. Šis renginys – nuo šių metų rugsėjo vyksiančio Konferencijos dėl Europos ateities renginių ciklo dalis. Reikšdami savo idėjas ir lūkesčius šiame renginyje, galite daryti įtaką Europos sveikatos apsaugos politikai. Renginio dalyvių siūlymai bus pateikti Konferencijai dėl Europos ateities: https://futureu.europa.eu/?locale=lt

Diskusija vyks gyvai 2021 m. rugsėjo 20 d., 16 val. 30 min. Utenos A ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje. Renginio metu vyks kūrybinės dirbtuvės, kurių metu kiekvieną dalyvę/-į kviesime pasidalinti patirtimi ir pasiūlymais apie tai, kokių pokyčių reikėtų ES sveikatos apsaugos srityje.

Įžvalgas apie šios srities aktualijas pateiks ir prie kūrybinių dirbtuvių prisijungs ekspertai: Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) Jean Monnet Chair profesorius Ramūnas Vilpišauskas ir Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius, vaikų ir paauglių psichiatras, Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorius Dainius Pūras.

Norint dalyvauti renginyje, reikalingas galimybių pasas ir išankstinė registracija: https://bit.ly/CoFEUtena.

Ateitis tavo rankose!

Visoje Lietuvoje įvyks devynios piliečių diskusijos, kurių metu bus aptariamos problemos ir galimi jų sprendimai svarbiausiose ES valdymo srityse. Renginių metu įžvalgomis dalinsis ir kartu su renginio dalyvėmis/-iais idėjas Europos ateičiai vystys žymiausi savo srities ekspertai. Šios diskusijos – Konferencijos dėl Europos Sąjungos dalis.

Kaip dalyvauti? Prisijunk prie renginių:

  • Rugsėjo 20 d., 16:30 val. (Utena, tema: sveikata)
  • Spalio 14 d., 16 val. (Visaginas, tema: migracija)
  • Spalio 28 d., 16 val. (Kaunas, tema: ES pasaulyje)
  • Lapkričio 11 d., 16 val. (Panevėžys, tema: vertybės ir teisės)
  • Lapkričio 25 d., 16 val. (Marijampolė, tema: skaitmeninė demokratija)
  • Gruodžio mėn. (datos bus patikslintos, temos: ekonomika ir aplinkosauga)
  • Sausio mėn. (datos bus patikslintos, temos: piliečių dalyvavimas ir švietimas)
  • Vasario mėnesį vyks baigiamasis renginys Vilniuje, kurio metu bus apibendrintos visuose renginiuose išsakytos idėjos.

 

Diskusijų ciklą organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Europe Direct centrai, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas bei Jean Monnet Chair profesorius Ramūnas Vilpišauskas.

Šis diskusijų ciklas – Konferencijos dėl Europos ateities dalis. Konferencija dėl Europos ateities – tai bendras metus truksiantis Europos Parlamento, ES Tarybos ir Europos Komisijos, kurie veikia kaip lygiaverčiai partneriai su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis, projektas. Svarbiausias Konferencijos tikslas – suteikti galimybę žmonėms visoje Europoje dalytis idėjomis ir padėti formuoti mūsų žemyno bendrą ateitį.

Norėtumėte sudalyvauti kituose renginiuose, surengti savo diskusiją ar pasidalinti idėjomis dėl Europos ateities? Apsilankykite  https://futureu.europa.eu/?locale=lt.


Preambules temoms galima imti iš čia: https://futureu.europa.eu/?locale=lt