Konkursai, Renginiai

Kas taps „Europrotais“ – aiškinsis ir Pravieniškėse, ir Kembridže ir Utenoje

Vasario 26 d. prasideda didžiausio Lietuvoje protų kovų turnyro „Europrotai“ trečiasis sezonas. Prieš dvejus metus startavęs žaidimas šį pavasarį vyks pusšimtyje miestų ir miestelių. Mažo miestelio bibliotekoje ar didmiesčio bare susirinkusius įvairaus amžiaus ir profesijų dalyvius vienys bendri tikslai – ne tik azartiškai bei smagiai praleisti laiką kartu, bet ir praplėsti savo žinias apie Europą.

Praėjusiais metais „Europrotų“ turnyruose vienu metu žaidė apie 2000 dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir Belgijos, o šiemet žaidime savo jėgas išbandyti nutarė lietuvių bendruomenės Kembridžo ir Edinburgo (Didžioji Britanija) universitetuose. Žaidimui buriasi pačios įvairiausios komandos: policininkai, žurnalistai, kelininkai, senjorai, moterų klubai, mokiniai ir jų mokytojai, tarnautojai, politinių partijų nariai, šeimos ir t. t. Dalyviams paprastai netrūksta originalumo renkantis komandų pavadinimus, pvz. „Spėk į traukinį“, „Šeršėliafam“, „Amžiniau perspektyvesni“, „Iš kur žinai?“ ir pan.

„Prieš dvejus metus pasibaigus pirmajam „Europrotų“ ciklui nuolatos sulaukdavome klausimų apie tai, kada vėl vyks protų kovos. Džiaugiamės, kad atsiranda tiek daug „užsivedusių“ žmonių, kurie organizuoja protmūšius savanoriškai, pasibaigus savo darbo laikui. Pastebėjome, kad kai kuriuose miestuose „Europrotai“ užkrėtė vietos gyventojus protų kovų virusu ir tokie žaidimai ten pradėjo vykti reguliariai“, – sakė Vytenis Kviklys, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje darbuotojas.

„Europrotų“ žaidimas paremtas protų kovų tipo viktorina, o visi klausimai yra susiję su Europa, jos istorija, sportu, kulinarija, kalbomis ir kt. „Europrotai“ taip pat turi tik šiam žaidimui būdingų taisyklių. Pavyzdžiui, šį sezoną komandos pelnys papildomų taškų, jei jų sudėtyje bus bent vienas dalyvis, turėsiantis teisę pirmą kartą balsuoti Europos Parlamento rinkimuose gegužės 25 d. „Europrotai“ yra bene didžiausias protų kovų turnyras Lietuvoje, nes vienu metu žaidimas vyksta 50-yje miestų ir miestelių. Šis žaidimas išskirtinis ir tuo, kad dalyvavimas jame yra nemokamas.

Daugiau informacijos: čia