Konkursai

Įdomioji statistika prieš Europos egzamino finalą: dalyviai žino ES piliečių teises, bet mažiau išmano geografiją

2014 m. Europos egzamino pirmųjų dviejų turų užduotis sprendusiems dalyviams lengviausias pasirodė klausimas apie ES piliečių teises. Net 88 proc. egzamine dalyvavusių senjorų, studentų ir įvairių organizacijų atstovų žinojo, kad ES piliečiai, gyvenantys kitoje ES šalyje, neturi teisės balsuoti tos šalies nacionalinio parlamento rinkimuose. Teisingai į šį klausimą atsakė ir 69 proc. moksleivių.

Geriausiai ES aktualijas žinantys Lietuvos gyventojai paaiškės gegužės 23 d. per Europos egzamino finalą „Europos namuose“. Tarp pretendentų nugalėti – ne tik bendrojo lavinimo įstaigų moksleiviai bei aukštųjų mokyklų studentai, bet ir vienas senjoras, taip pat Lietuvos užsienio reikalų ministerijos, Darbo biržos, rajonų savivaldybių ir kitų organizacijų atstovai. Visą finalo dalyvių sąrašą galite rasti čia.

Laimėtojams atiteks organizatorių įsteigti prizai – pažintinės kelionės į ES institucijas, planšetiniai kompiuteriai ir kiti prizai. Europos egzamino dalyvius bei nugalėtojus pasveikins Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovė dr. Natalija Kazlauskienė, Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Daugiau įdomiosios statistikos: čia