Renginiai, Utenos EDIC naujienos

Būk savanoris – keisk pasaulį!

Kovo 14 dieną Europe Direct Utena bendradarbiaujant su  Anykščių Jaunimo darbo centru organizavo renginį „Būk savanoris – keisk pasaulį!“. Renginyje dalyvavo svečiai – Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos savanoriai Rafael Arnaiz iš Ispanijos ir Anaël Cloarec – Favereau iš Prancūzijos. Jaunuoliai savanoriškai dirba bibliotekoje, mokosi naujų kompetencijų bei savo idėjomis prisideda prie bibliotekos veiklų.

Savanoriai pasidalino savo savanorystės istorijomis, papasakojo apie savo gimtuosius miestus bei kodėl pasirinko savanorystę Lietuvoje. Kalbėdami apie tai, ką duoda savanorystė, savanoriai paminėjo galimybę įgyti darbo patirties, įgūdžių ir profesinių žinių. Savanoriaujant kitoje šalyje susipažįsti su kitomis kultūromis, susirandi naujų draugų ir turi galimybę padėti kitiems, be to – gali išmokti naują kalbą.

Kartu su savanoriais aplankėme ir Anykščių A. Baranausko pagrindinę mokyklą. Su savanorystės idėja ir Europos savanorių tarnybos teikiamomis galimybėmis supažindinome 8-10 klasių moksleivius. Renginio metu moksleiviai buvo aktyvūs ir domėjosi ne tik savanorystės nauda bei galimybėmis, bet ir svečių įspūdžiais Lietuvoje. Ir Rafael, ir Anaël vieningai tvirtino, kad Lietuvoje juos išgąsdino šaltis, tačiau Utenoje abu kasdien atranda kažką naujo bei įdomaus, geriau pažįsta Lietuvos kultūrą, tradicijas, žmones.

Jaunuoliai žino, kad savanorystės metu įgyta patirtis bei žinios jiems padės susirasti darbą savo šalyje.

Po savanorių pristatymų Europe Direct Utena informacijos centro vadovė trumpai pristatė Europos savanorių tarnybą ir jos teikiamas galimybes savanoriauti.