ES aktualijos, Renginiai

EK narys Vytenis Andriukaitis kviečia visuomenę į atvirą diskusiją Kaune

Kovo 17–18 d. oficialaus darbo vizito į Lietuvą atvyksta Europos Komisijos narys Vytenis Andriukaitis, atsakingas už sveikatą ir maisto saugą. EK narys Vilniuje ir Kaune tęs diskusijas apie sveikatos apsaugos ir sveikos gyvensenos programas ir sieks į jas įtraukti platesnę visuomenės dalį.

Kovo 17 d., ketvirtadienį, EK narys Vilniuje susitiks su naujai paskirtu Sveikatos apsaugos ministru Juru Požela, atidarys konferenciją, kurioje bus aptariamas tarptautinis Europos sveikatos, senėjimo ir išėjimo į pensiją tyrimas, susitiks su jaunaisiais Lietuvos mokslininkais, praėjusiais metais Bostone vykusiame pasauliniame sintetinės biologijos konkurse „iGEM“ laimėjusiais aukso medalį.

Kovo 18 d., penktadienį, V. Andriukaitis vizitą tęs Kaune, kur su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu aptars alkoholio ir tabako prevencijos programas, maisto saugos politiką ir kitus su visuomenės sveikata susijusius klausimus. EK narys taip pat atidarys sveikatos apsaugos profesionalams skirtą tarptautinę konferenciją Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) ir dalyvaus ekspertų diskusijoje apie gyvenimo būdo medicinos profesionalų vaidmenį sveikatos apsaugos sistemoje. Vizito metu EK narys taip pat lankysis Vytauto Didžiojo universitete, kur universiteto atstovus ir studentus kvies į pokalbį „Lietuva Europos Sąjungoje: kaip nebūti tik paramos gavėju?“

Kovo 18 d., penktadienį, 14.30 val. visuomenė su V. Andriukaičiu galės susitikti Europos Komisijos ir LSMU kartu rengiamoje atviroje diskusijoje – piliečių dialoge. Piliečių dialogai – Europos Komisijos iniciatyva, kviečianti piliečius diskutuoti su už skirtingas sritis atsakingais EK nariais. Po pokalbių su visuomene Milane, Bukarešte, Helsinkyje ir Rygoje tai pirmas tokio pobūdžio V. Andriukaičio forumas Lietuvoje.

Diskusijos dalyviai turės progą išsakyti savo mintis ir išgirsti atsakymus į jiems rūpimus klausimus apie visuomenės sveikatos būklę ir ES vaidmenį siekiant ją gerinti.

Renginio, atviro žiniasklaidai ir visiems norintiems dalyvauti, pradžia – kovo 18 d., penktadienį, 14.30 val. Renginys vyks LSMU, Eivenių g. 4 (Mažoji auditorija), Kaune. Dialogas vyks lietuvių kalba su sinchroniniu vertimu į anglų kalbą ir iš jos. Išankstinės registracijos nėra.

Piliečių dialogo tiesioginė transliacija internetu adresais:

Lietuvių kalba:https://www.youtube.com/watch?v=XuQIFftMe5Y

Anglų kalba: https://www.youtube.com/watch?v=2OgwTCpzi_0

Daugiau informacijos žiniasklaidai gali suteikti EK nario V. Andriukaičio komunikacijos patarėja V. Sysaitė, el. paštas.vilija.sysaite@ec.europa.eu

Daugiau informacijos apie EK nario vizitą: čia