Renginiai, Utenos EDIC naujienos

Ar žinai ką valgai?

Rudens renginių sezoną Europe Direct informacijos centras pradėjo diskusijomis apie maisto kokybė ES ir informaciniu pavilijonu Utenos miesto šventėje. Rugsėjo 2d. Europos Parlamento informacijos biuras kvietė į diskusiją „Ar žinai ką valgai?“. Jos metu europarlamentaras Bronis Ropė pristatė Europos Parlameto nuveiktus ir dar tik planuojamus darbus maisto kokybės srityje. Apie realų Europos direktyvų maito kokybės užtikrinimo ir ženklinimo srityje taikymą pasakojo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai.

019jpg065jpg

Miesto šventės metu Europe Direct informacijos centras ir Europos Parlemento informacijos biuras kartu su Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos kolektyvu uteniškius ir miesto svečius kvietė į informacinį pavilijoną. Vyko loterija, kurios metu dalyviai galėjo pasitikrinti savo žinias apie ES, Europos Parlamento veiklą, maisto kokybės užtikrinimą ir žinoma Utenos A. ir M. Miškinių viešąją biblioteką. Taip pat sužinoti daugiau ir padiskutuoti apie maisto kokybės užtikrinimo svarbą. Mažuosius lankytojus Europos Parlamento informacijos biuras kvietė piešti mėgstamus maisto produktus.

121jpg113jpg

Šventinės radijo laidos „Stotelė Biblioteka“ metu Europos Parlamento informacijos biuro vadovė Daiva Jakaitė pristatė savo veiklą. Papasakojo, kodėl į Uteną atvyko būtent su maisto kokybės užtikrinimo tema. Šios laidos pakartojimą galite išgirsti trečiadienį (9/14) 14.00 val radijo laidoje „Stotelė biblioteka“.

142jpg