ES aktualijos

EY nepriklausomas vertinimas patvirtina Investicijų plano Europai veiksmingumą

2016 m. rugsėjo 14 d. Komisija paskelbė pirmųjų Europos strateginių investicijų fondo (EFSI) veiklos metų vertinimą. Spalio 6 d. savąjį EFSI vertinimą paskelbė Europos investicijų bankas (EIB), o neseniai savo nepriklausomą vertinimą pateikė ir įmonė EY.

Už darbo vietų kūrimą, ekonomikos augimą, investicijas ir konkurencingumą atsakingas Komisijos pirmininko pavaduotojas Jyrkis Katainenas apie pastarąjį vertinimą sakė: „EY vertinimas patvirtina, kad mūsų pasirinktas Investicijų plano vykdymo kelias yra teisingas. Išanalizuosime visas šias pastabas ir glaudžiai bendradarbiaudami su savo parneriais Europos investicijų banke imsimės įgyvendinti antrąjį plano etapą. Pagrindinis Investicijų plano tikslas nesikeičia – sukurti Europoje daugiau darbo vietų ir paskatinti augimą. Naujausi duomenys rodo, kad einame teisingu keliu. Džiugu, kad nepriklausomi vertintojai sutinka su mūsų požiūriu.“

Svarbiausios EY ataskaitos nuostatos:

• Europos strateginių investicijų fondas (EFSI) suteikia galimybę EIB prisiimti didesnę riziką;

• ES banko garantijos yra veiksmingos;

• labai sėkmingas buvo MVĮ finansavimo iš EFSI projektas;

• labai svarbi Europos investavimo konsultacijų centro veikla, nes akivaizdžiai reikia techninės pagalbos, kad projektai Europoje būtų vykdomi stabiliai ir sėkmingai.

Ataskaitoje pateikiama rekomendacijų, kaip dar patobulinti EFSI ir Konsultacijų centro veiklą.

Daugiau informacijos:  http://europa.eu/!Fk43gh