Renginiai, Utenos EDIC naujienos

Europos diena Utenoje

Europos dienos renginiai Utenoje vyko visą savaitę. Pradėjome nuo diskusijos apie Ukrainą ir joje vykstančio konflikto grėsmes ir pamokas mums bei visai Europai. Europos studijų centro vyr. analitikas Marius Laurinavičius išsamiai papasakojo apie Rusijoje veikiančias jėgas ir jų galimus tolimesnius žingsnius.

Vaikai Europos dienos proga piešė savo svajonių šalį. Pasivaikščiojus po parodą akivaizdu, kad dauguma mažųjų europiečių svajoja apie Paryžių ir Eifelio bokštą. Aplankę parodą ir suradę savo bei draugų piešinius vaikai žiūrėjo Stalo teatro spektaklį „Gandro dovana“, pelniusį aukščiausią Lietuvoje teatro apdovanojimą „Auksinis scenos kryžius“ už meninius pasiekimus 2010 metais lėlių teatro srityje.

Visi kiti buvo pakviesti praleisti vakarą su Aleksandro Makejevo koncertine programa „Apie pasaulį ir mus“. Svečias ne tik dainavo, bet ir papasakojo apie savo keliones po Europą, kurią beveik visą jau teigė apkeliavęs.
Šventę vainikavo renginys Dauniškio ežero pakrantėje. Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos ir projekto „Biblioteka jaunimui“ savanoriai ėmėsi iniciatyvos Europos, kartu Taikos ir Vienybės, dieną paminėti netradiciškai – Flash Mob’o idėja.

Šio renginio ir akcijos tikslas – per žodį, muziką, šokį ir spalvas sujungti miesto jaunimą ir ne tik. Eilėraštis subūrė savanorius, vėliau prisijungė muzika, ją lydėjo šokis, atliekamas penkių Utenos šokių kolektyvų („Bailando“, „Domino“, „Argo“, „Slingas“, „Tandemus“), ir galiausiai Vienybę vainikavo miesto fontanas su nuostabiomis spalvomis.

Renginio metu Europe Direct Utena ir Eurodesk Lietuva Infotaškas iniciavo akciją – uteniškius nepamiršti pareigos balsuoti, būti pilietiškais. To priminimu ir simboliu tapo varpeliai papuošti LiJOT informacinės kampanijos „Man ne dzin“ logotipu. Šių varpelių skambėjimas tapo ne tik šventės dalimi, bet ir priminimu apie pilietinę pareigą.

Europos diena kartu (vaizdo įrašas)

Europos diena kartu!

Nuotrauka 1 iš 9