Renginiai, Utenos EDIC naujienos

„Europrotų“ virusas plinta – 53 miestai ir miesteliai dalyvaus didžiausiame protų kovų turnyre

Lapkričio 5 d. prasideda didžiausias protų kovų turnyras Lietuvoje „Europrotai“. Įvairaus amžiaus ir profesijų žmonės rinksis savo miestų ir miestelių bibliotekose bei kitose viešose erdvėse ne tik pasitikrinti ir praplėsti žinias apie Europą, bet ir nuotaikingai praleisti laiką.

Turnyro klausimai labai įvairūs, pradedant politika ir kultūra, baigiant sportu ir muzika, tačiau visi jie susiję su Europa. Kiekvieną žaidimą sudaro 5 teminiai turai po 10 klausimų. „Europrotus“ savo mieste laimės ta komanda, kuri per visus keturis turnyrus surinks daugiausiai taškų. Nugalėtojams atiteks prizai – specialūs „Europrotų“ skėčiai. Be to, Europos Parlamento informacijos biuras ir leidykla „Briedis“  skyrė papildomų prizų.

2014 m. rudens sezono metu vyks 4 „Europrotų“ turnyrai, kurie bus rengiami kiekvieną lapkričio mėnesio trečiadienį.

„Europrotai“ – tai žaidimas, skirtas visų amžiaus grupių, profesijų bei pomėgių žmonėms. Viename iš pavasario žaidimo turnyrų Tauragėje dalyvavęs Andrius Tapinas teigė, jog „šitas žaidimas buria apskritai miestelio bendruomenę, ir tai yra puiki proga ir jiems patiems daugiau šviestis, kažką sužinoti, plėsti akiratį. Tai yra įvykis mieste. Visi apie tai kalba, visi planuoja, visi jaudinasi, nerimauja.“

„Europrotų“ turnyras Lietuvoje rengiamas jau ketvirtą kartą. Kaip ir anksčiau, šį kartą jis nenusileidžia dalyvių gausa iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių. Rudens sezono „Europrotų“ žaidimą rengia 53 bendruomenės Lietuvoje ir už jos ribų. Jau antrą kartą protų kovose dalyvaus lietuvių bendruomenė iš Edinburgo. Praėjusiame pavasario „Europrotų“ sezone dalyvavo 2333 dalyviai, susiskirstę į  396 komandas 49 miestuose.

Pagrindiniai žaidimo organizatoriai yra Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Europe Direct informacijos centrai, Jaunimo Europos komanda ir viešosios bibliotekos. Šiais metais norą organizuoti turnyrą taip pat išreiškė kitos jaunimo organizacijos bei miestų bendruomenės.

Daugiau informacijos apie „Europrotų“ žaidimus, jų planuojamas datas bei vietas kiekviename mieste ir žaidimo taisykles galima rasti: www.pazinkeuropa.lt/europrotai

Pasitreniruoti žaisti „Europrotus“ galima adresu http://on.fb.me/ZwaNW7