ES aktualijos, Utenos EDIC naujienos

Paroda „Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai aukščiausio lygio susitikimų akimirkos“

Parodoje – nuotraukos, atspindinčios svarbiausius Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai renginius, vykusius Lietuvoje.

Per visą Lietuvos pirmininkavimo laikotarpį buvo suorganizuota apie du tūkstančius renginių – nuo ES šalių ministrų, vadovų, diplomatų ir pareigūnų susitikimų iki nevyriausybinių organizacijų renginių įvairiuose Lietuvos miestuose ir užsienyje.

Parodoje eksponuojamos nuotraukos atspindi tik 2013 m. liepos–gruodžio mėnesiais Vilniuje vykusius aukščiausio lygio susitikimus – pirmininkavimo atidarymo renginį, Europos Komisijos (EK) vizitą, įvairių sričių neformalius ministrų susitikimus bei konferencijas.

Oficialus Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai fotografas – bendrovė BFL – per pusmetį padarė daugiau nei 6 tūkst. nuotraukų iš 22-iejų aukščiausio lygio susitikimų. Į parodą pateko 40 nuotraukų, parodančių svarbiausius įvykius, įdomiausias situacijas bei netikėtas emocijas.

Nuotraukose įamžinti aukščiausi ES pareigūnai, ES valstybių narių bei Rytų partnerystės šalių (Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova, Ukraina) prezidentai ir ministrai pirmininkai, ES šalių ir kitų valstybių įvairių sričių ministrai ir delegacijų nariai bei žurnalistai.

Parodoje galima pamatyti nuotrauką iš oficialios pirmininkavimo atidarymo ceremonijos Vilniaus universiteto Didžiajame kieme, kurioje dalyvavo EK Pirmininkas José Manuelis Barroso ir EK nariai, Europos Vadovų Tarybos Pirmininkas Hermanas Van Rompuy, ES šalių žurnalistai, taip pat iškiliausi Lietuvos kultūros ir meno atstovai, politikai, diplomatai.

Daugiausiai akimirkų – iš Nacionalinėje dailės galerijoje vykusių renginių. Čia 2013 m. liepos 5 d. į pirmąjį aukšto lygio susitikimą atvyko EK nariai, kurie susitiko su Lietuvos Prezidente Dalia Grybauskaite, Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir Vyriausybės nariais.

Galerijoje liepos – rugsėjo mėnesiais buvo surengta 14 neformalių ministrų susitikimų. Rugsėjo viduryje vykęs ekonomikos ir finansų (ECOFIN) ministrų susitikimas, kuriame tartasi dėl Bankų sąjungos kūrimo, sulaukė ypač didelio žiniasklaidos susidomėjimo.

Lapkričio pradžioje Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyko informacinių ir ryšių technologijų renginys„ICT2013: Create, Connect, Grow“. Jame dalyvavę beveik 5 tūkst. IRT srities atstovų iš viso pasaulio – Europos Sąjungos aukšto rango pareigūnai, žymūs informacinių ir ryšių technologijų srities mokslininkai, jaunieji tyrėjai ir studentai po darbo dienos išvydo Baltijos baleto grupės šokio ir šviesos spektaklį.

Per 3-iąjį Rytų partnerystės viršūnių susitikimą buvo pasirašytos ir parafuotos sutartys bei susitarimai, kurie suteikė naują postūmį Rytų partnerystės programai. Šio net 30 Europos valstybių vadovų į Vilnių sukvietusio renginio nuotraukų parodoje daugiausiai.

Šiuo metu parodą galite pamatyti Utenos A. ir M. Miškinių bibliotekos galerijoje iki birželio 27d.

ES foto paroda Utenos VB  (2)