ES aktualijos, Konkursai, Renginiai

Pinigų savaitės renginiai

2016 m. kovo 14–20 d. visame pasaulyje švenčiama „Pinigų savaitė“, kurios metu siekiama smagiai mokytis taupyti, planuoti išlaidas, tinkamai įsidarbinti ir užsiimti verslu. Šių metų savaitės tema – „Dalyvauk ir taupyk sumaniai“ (angl. „Take Part. Save Smart“). 
 
Ne paslaptis, kad finansinio raštingumo tema mums itin aktuali. Kartu su Lietuvos banku jau kuriame turinį naujajai skilčiai „Žinau viską“ portale apie asmeninius finansus. Ilgainiui atversime jauniems žmonėms sudėtingą temą paprastu ir patraukliu būdu, o ši savaitė – puiki pradžia pradėti kalbėti apie šią temą. Prasidėjus „Pinigų savaitei“ dalinamės aktualia informacija ir kviečiame ja pasidalinti savais viešinimo kanalais:
 

Pinigų muziejus Vilniuje kviečia į nemokamas ekskursijas. Taip pat ekskursijos bus vedamos ir Lietuvos banko rūmuose Kaune. Registracija Kaune tel. (8 37) 490 600.

Mokytojai kviečiami registruotis į finansinio švietimo programos „Pinigų bitė“ e. pamoką „Asmeniniai finansai? Tai paprasta!“, skirtą 8–12 kl. moksleiviams. Šių metų naujovė – e. pamoka – padės pasiekti ir atokesniuose Lietuvos kampeliuose esančias mokyklas. E. pamoką pasirinkti galima čia.

Bankų specialistai vienijasi: pasikviesk banko darbuotoją į savo mokyklą.

UAB „Aviva Lietuva“ kviečia dalyvauti renginiuose „Aš taupau sumaniai! Prisijunk ir tu!“, kurių tikslas – skatinti vyresniųjų klasių moksleivius domėtis asmeniniais finansais, mokyti taupyti ateičiai. Moksleiviai laukiami Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio skyriuose. Būtina išankstinė registracija.

Atvirų durų diena vertybinių popierių biržoje „NASDAQ OMX Vilnius“. Vertybinių popierių biržos specialistai papasakos, kas yra birža ir depozitoriumas, paaiškins prekybos vertybiniais popieriais ypatumus. Daugiau informacijos čia.

Kauno technologijos universitetas (KTU) kviečia 10–12 klasių moksleivius į investavimo pamoką „Bloomberg“ finansų rinkų laboratorijoje, kuri įkurta KTU Ekonomikos ir verslo fakultete. Registruotis galima čia.

Pinigų savaitė: asmenukių iššūkis. Atsispausdink logotipą, pasirink įdomų kadrą – persirenk, atspindėk Lietuvą, nuotrauką įkelk į bet kurį socialinį tinklą („Facebook“, „Twitter“, „Instagram“) ir pridėk žymes: #GMWSelfie #GMW2016 #GlobalMoneyWeek. Daugiausiai „patinka“ paspaudimų sulaukusi nuotrauka taps nugalėtoja, kuri bus ateinančių metų kampanijos ir viešinimo dalis.

Vykdomas itin įdomus sociologinis tyrimas, kuris analizuoja vartotojų elgseną. Už dalyvavimą projekte studentams suteikiami sisteminiai balai. Už aktyvų ir nuolatinį dalyvavimą renkami balai, kuriuos bus galima iškeisti į įvairius prizus.Taip pat bus suteikta prieiga prie priemonių, leidžiančių kurti asmenines išlaidų ataskaitas.
Jei nori dalyvauti projekte, palik savo kontaktus (vardą ir kontaktinį telefono numerį) čia.