Konkursai

Kviečiame mokyklas registruotis į jaunųjų vertėjų konkursą „Juvenes Translatores“

Kviečiame vidurines mokyklas registruotis į jau dešimtą kartą vyksiantį ES jaunųjų vertėjų konkursą „Juvenes Translatores“. Registruotis galima iki spalio 20 d. konkurso interneto svetainėje ec.europa.eu/translatores. Jaunųjų vertėjų konkursas vyks lapkričio 24 d. tuo pačiu metu visose atrinktose mokyklose. Jame gali dalyvauti 1999 m. gimę moksleiviai. Iš viso konkurse dalyvaus 751 mokykla iš visos Europos Sąjungos. Kiekvienoje šalyje dalyvaus tiek mokyklų, kiek iš tos šalies išrinkta narių į Europos Parlamentą, taigi konkurse galės dalyvauti 11 Lietuvos mokyklų.

Konkurse dalyvausiantys moksleiviai vers vieno puslapio tekstą iš bet kurios iš 24-ių oficialiųjų ES kalbų į savo pasirinktą kalbą. Kadangi vertimo konkursas jubiliejinis, šiųmečio konkurso tekstų tema – vertimas ir užsienio kalbų mokymasis. Europos Komisijos vertėjai atrinks geriausią vertimą iš kiekvienos ES šalies. 28 nugalėtojai laimės kelionę į Briuselį 2017 m. pavasarį.

Iki šiol konkursą Lietuvoje laimėjo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos, Pumpėnų vidurinės mokyklos, Kauno „Saulės“ gimnazijos, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos, Veisiejų vidurinės mokyklos, Vilniaus Užupio gimnazijos, Mažeikių Gabijos gimnazijos, Žemaičių Naumiesčio gimnazijos ir Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos moksleiviai.

Daugiau informacijos

Konkurso interneto svetainė: ec.europa.eu/translatores

Facebook paskyra: Facebook.com/translatores

EK Vertimo raštu generalinio direktorato interneto svetainė: ec.europa.eu/dgs/translation