ES aktualijos

Europos Komisija pradeda viešas konsultacijas, siekdama tobulinti Europos solidarumo korpusą

Europos Komisija pradeda viešas konsultacijas, siekdama sužinoti jaunimo, dėstytojų, su jaunimu dirbančių asmenų, jaunimo organizacijų, darbdavių ir kitų suinteresuotųjų subjektų nuomonę apie neseniai pradėjusį veikti Europos solidarumo korpusą.

2016 m. gruodžio 7 d. Komisija paskelbė, kad pradeda veikti Europos solidarumo korpusas. Europos solidarumo korpusas jaunimui suteiks galimybių padėti bendruomenėms ir žmonėms, kuriems reikia pagalbos. Šios galimybės – tai savanoriška veikla ir su solidarumu susijęs darbas, stažuotės ir praktika jaunuolių gimtosiose šalyse ir užsienyje. Tokia veikla jaunuoliai galės ne tik įgyti neįkainojamos patirties ir svarbių įgūdžių profesinio gyvenimo pradžioje, bet ir puoselės bei stiprins solidarumą – vieną iš pagrindinių Europos Sąjungos vertybių. Nuo Europos solidarumo korpuso veiklos pradžios jame dalyvauti jau užsiregistravo daugiau nei 21 000 jaunuolių. Tikimasi, kad dalyvaujančios organizacijos galės pradėti ieškoti tinkamų kandidatų kovo pradžioje, o pirmieji dalyviai solidarumo veiklą galės pradėti jau pavasarį.

Paskelbtomis konsultacijomis, kurios truks iki 2017 m. balandžio 2 d., Komisija siekia surinkti visų suinteresuotųjų asmenų ir organizacijų nuomones, kad nustatytų pagrindinius prioritetus ir nuspręstų, kaip Europos solidarumo korpusą toliau įgyvendinti.

Konsultacijos klausimynas yra ČIA.

Daugiau informacijos: http://europa.eu/!nM96UM

Registracijos į Europos solidarumo korpusą svetainėhttps://europa.eu/youth/SOLIDARity_lt